Újházi tyúkhúsleves
8 fő részére
Nehézség:
könnyű
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 1 db tyúk
- 1 csomó leveszöldség
- 25 dkg gomba
- 1 kg friss zöldborsó vagy 0.5 kg zöldborsó-konzerv
- vöröshagyma
- só
- egész feketebors
- zöldpaprika
Elkészítés
A tyúkot részekre vágjuk, és 3 liter vízben kb. fél órán keresztül főzzük. Hozzáadjuk a tisztított és vágott zöldségeket, sót, pár szem borsot, félbevágott hagymát, s rotyogtatva tovább főzzük. Újabb fél óra múlva (míg a zöldségek félpuhák), hozzáadjuk a tisztított és szeletelt gombát, a zöldborsót, a zöldpaprikát. Megfőzzük.
Megjegyzés
Ne habozzuk le, mert értékes ásványi anyagok vesznek el. Ne kevergessük a levest, mert felkavarodik, csak rázogassuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.