Újházi tyúkhúsleves

8 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 db tyúk
  • 1 csomó leveszöldség
  • 25 dkg gomba
  • 1 kg friss zöldborsó vagy 0.5 kg zöldborsó-konzerv
  • vöröshagyma
  • egész feketebors
  • zöldpaprika

Elkészítés

A tyúkot részekre vágjuk, és 3 liter vízben kb. fél órán keresztül főzzük. Hozzáadjuk a tisztított és vágott zöldségeket, sót, pár szem borsot, félbevágott hagymát, s rotyogtatva tovább főzzük. Újabb fél óra múlva (míg a zöldségek félpuhák), hozzáadjuk a tisztított és szeletelt gombát, a zöldborsót, a zöldpaprikát. Megfőzzük.

Megjegyzés

Ne habozzuk le, mert értékes ásványi anyagok vesznek el. Ne kevergessük a levest, mert felkavarodik, csak rázogassuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.